Op steeds meer daken liggen PVC dakbanen. Een begrijpelijke keuze. Want een PVC dakbaan is een hoogwaardig product, heeft een lange levensduur en kan prima worden hergebruikt. Vekudak en VEBIDAK hebben een betaalbaar systeem opgezet om thermoplastische dakbedekking na jaren van dienst te recyclen voor een betere wereld: Roofcollect.
Het inzamelingsysteem sluit aan bij het Europese initiatief van de Vinyl Foundation. Na inzameling en verwerking wordt het materiaal gebruikt voor nieuwe producten.
Recyclen van PVC dakbanen kost geld. Maar minder dan wanneer PVC dakbanen worden afgevoerd met ongesorteerd bouw- en sloopafval. Dus recycling spaart niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee. De werkwijze van Roofcollect maakt het dakdekkers heel eenvoudig om te recyclen, vooral omdat de kosten vooraf helder zijn.

Roofcollect is een eenvoudig en betaalbaar systeem; in 7 stappen:

  1. Het recyclingsysteem richt zich vooral op snijafval. Ook oude PVC dakbanen kunnen bij het snijafval.
  2. U verzamelt in Big Bags. Ze zijn geschikt voor kleine volumes, nemen niet veel plaats in en zijn eenvoudig te verplaatsen. De Big Bags koopt u bij Roofcollect, maar u kunt ook uw eigen Big Bags gebruiken, mits ze heel zijn.
  3. Voor het inzamelen en afvoeren van Big Bags liggen de prijzen vast. Vooraf heeft u dus inzage in de kosten. Hoe meer er per rit mee gaan, des te goedkoper per stuk. Het maakt niet uit waar ze in Nederland worden opgehaald.
  4. Met zo’n 400 tot 500 m2 in een big bag en een maximaal totaal gewicht van 1.000 kg rekent u de kosten per project snel uit.
  5. Wat ingezameld wordt, mag niet verontreinigd zijn. Oude dakbanen moeten bezemschoon gemaakt worden, snijafval is meestal schoon genoeg.
  6. Een bestelling van Big Bags wordt na een week afgeleverd. U geeft door waar en wanneer afgevulde Big Bags met label van de afzender kunnen worden opgehaald. Tussen order en ophalen zit minimaal drie weken. De factuur volgt binnen twee weken na ophalen.
  7. Via de webshop koopt u lege Big Bags en regelt u het ophalen van afgevulde. Voordat u opdracht geeft krijgt u altijd de totale kosten in beeld. Daarna bevestigt u de opdracht en maakt u deze definitief.

Informatie

Website Roofcollect
Flyer Roofcollect (LINK)