Een PVC dakbaan is van hoge kwaliteit. Het kan efficiënt en zonder open vuur op een dak wordt aangebracht en is in vele kleuren leverbaar. Plat, hol, bol of golvend: een Pvc-dakbedekking is uitstekend geschikt voor uiteenlopende vormen van daken met passende detaillering en creatief gebruik van kleur. Maar ook tuin- en parkeerdaken en daken die een nadrukkelijke zichtfunctie hebben vragen om een PVC dakbaan. Aanpassingen in het dak zijn ook na jaren nog eenvoudig uit te voeren, daarnaast is een PVC dak onderhoudsarm.

Dakbanen kunnen op drie manieren bevestigd worden:

Geballast: Bij geballaste dakafdichtingssystemen wordt het dakmembraan door een ballast laag bedekt. Teves wordt de dakbedekking beschermd tegen windbelasting en andere externe invloeden (hagel, zon enz.).
Voorbeelden van ballast zijn:
* grind,
* terrasbekleding (tegels, hout),
* vegetatie (groendak).

Klassieke geballaste daksystemen bewijzen wereldwijd sinds vele jaren hun functionele waterdichte functie en duurzaamheid

Gekleefd: Hieronder valt ook de zelfklevende dakbaan. Deze gekleefde dakbaan wordt met behulp van de fabrikant van de dakbaan op de achterzijde van de dakbaan een speciaal op maat gemaakte lijm laag aangebracht en hiermee op de ondergrond gekleefd. De ondergrond dient geschikt te zijn voor een gekleefd daksysteem. De ondergrond dient tevens vrij te zijn van water, stof, losliggende delen, olie en vetten. Het gekleefde daksysteem kan direct gekleefd worden op bitumenachtige ondergronden of op dakisolatieplaten die geschikt zijn voor een verlijmd daksysteem.

Mechanisch: Deze dakbaan wordt door middel van geschikte bevestigingsmiddelen mechanisch bevestigd in de onderconstructie. Mechanische bevestiging is de meest kostenefficiënte techniek dakafdichtingssystemen. Bovendien is mechanische bevestiging zeer effectief in het plaatsen op het dak. Mechanisch bevestigde dakafdichtingssystemen zijn ideaal voor grote, lichte metalen dakconstructies en gebouwen, zoals distributie- en logistieke centra, magazijnen, supermarkten, ateliers, productiehallen enz.

Documenten

Vekudak heeft voor elke bevestigingsvorm een montagevoorschrift opgesteld. Deze voorschriften kunt u downloaden: