ActiefDak en Thema’s

ActiefDak™ is de standaard voor elk modern dak. Voor een dak met PV panelen adviseert Vekudak een dakbaan van 2 mm.
Steeds vaker wordt de uitstraling van een bouwwerk bekroond met een spannende uitvoering van het dak. Het dak van nu is een ‘Actief Dak’. Het karakter verandert. De ooit onzichtbare vijfde gevel wordt werkvloer van technische installaties en personen.

Het traditionele dak is daarop niet of nauwelijks ontworpen. Dat maakt grote risico’s als dakschade en lekkage zeer reëel. Daarom introduceerde Vekudak in 2009 de nieuwe merknaam ActiefDak™ waarvan het hart wordt gevormd door de 1,5 mm dikke polyesterversterkte PVC dakbaan. Deze is 25% dikker dan de gemiddelde dakbaan en beschermt het dak het best tegen intensief gebruik en extreem weer. Zo heeft de dakbaan van 1,5 mm dikte een 40% langere levensduur, terwijl het materiaalgebruik aan PVC slechts 25% stijgt.

De 1,5 mm dikke PVC dakbaan is een kwalitatief ijzersterke dakbedekking met een zeer aantrekkelijk rendement en prijskaartje. Door zijn dikte is hij duurzamer. Dit klasse daksysteem is elders in Europa al standaard en verovert nu ook de markt in Nederland en België